Teknoloji

Yapay Zeka Araçlarımıza Ulaştı: Mercedes Araçlar ChatGPT Desteği Aldı!

2023 yılı ile birlikte hayatımızda yeterli bir yer edinmeye başlayan yapay zeka teknolojisi, dünyada gelişimini ve yayılmasını sürdürüyor. Son olarak otomotiv sektöründe ‘ilklerin markası’ olarak bilinen Mercedes, otomobillerine ChatGPT takviyesini getirdiğini duyurdu. Detaylar burada…

Alman otomotiv devi Mercedes, tarihte bir ilke daha imza attı. Ünlü marka, araçlarına yapay zeka getireceğini duyurdu.

Son yıllarda gelişen araç içi teknolojisine yapay zeka programlarını entegre etmek isteyen şirket, tercihini ünlü sohbet robotu ChatGPT’den yana kullandı.

Geliştirici üretici, ChatGPT modelini araç içi teknolojilerine bağlamak için Microsoft’un Azure OpenAI hizmetini kullanacak.

Markanın geliştirdiği sesli asistan ile birlikte çalışacak olan yapay zeka teknolojisi, geçtiğimiz dönemde oldukça gelişen otonom araç teknolojisinde devrim yaratabilir.

Öyle ki, eskiden “Kaloriferi aç” ya da “Hava nasıl” gibi basit komutları ve soruları yerine getiren sesli asistan, ChatGPT sayesinde Mercedes kullanıcılarının istediği her bahiste yardımcı olacak.

Firmanın yeni AI entegrasyon planı, ABD’de 16 Haziran’da hayata geçirilen üç aylık bir test dönemiyle başladı.

MBUX bilgi-eğlence sistemini destekleyen Mercedes araçlarının test programına katılmak için ‘Hey Mercedes, beta programına katılmak istiyorum’ komutuyla sesli asistanı aramak yeterli.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapay zeka teknolojisini arabalara taşıyan Mercedes’in bu kararı sizce gerçek mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu